Meisjes met autisme

Auteur: Els van Veen

Meisjes met autisme

Els van Veen (Amsterdam, 1970) is huisarts. Zij kreeg in 2014 de diagnose autisme (ASS). Omdat zij niets kon vinden over artsen met autisme, bouwde zij in 2016 de website www.artsenmetautisme.nl

Een psycholoog die meisjes met autisme begeleidt vraagt mij om advies. Hoe kun je hen het beste helpen? Heb ik tips over hoe je met hen om kunt gaan?  Tegenwoordig heb ik zelf een autisme-diagnose. Ik zeg expres niet ‘heb ik autisme’, omdat ik dat niet zo kan ervaren. Een paar jaar geleden gaf een GZ-psycholoog de benaming ‘autisme’ aan bepaalde gedragskenmerken en problemen van mij. Dat is alles, maar de benaming ‘autisme’ voelt sindsdien zwaar. In ieder geval te zwaar voor de problemen waar ik soms tegenaan loop.

Van: Artsen met Autisme. Lees meer

Meisjes met autisme