Individueel aanbod

Bij Centrum Spectra kun je terecht voor informatie en je kunt een afspraak maken voor een gesprek (telefonisch of via Skype) met een deskundige die zelf eerstehands ervaring heeft met autisme (ASS) en een eetstoornis.

Voor wie?

De individuele gesprekken zijn bedoeld voor meiden / vrouwen van 16 jaar en ouder die een autismespectrumstoornis hebben en problemen met eten ervaren, of gediagnosticeerd zijn met een eetstoornis zoals bijvoorbeeld anorexia nervosa (AN).

Misschien wacht je op een intake gesprek voor een behandeling, of zit je tussen behandelingen in en wil je graag iemand hebben om mee te praten in de tussentijd. Ook kun je de gesprekken als aanvulling op je behandeling gebruiken. In dat geval is het aan te raden je behandelaar op de hoogte te stellen van het feit dat je aanvullende gesprekken hebt met een ervaringsdeskundige bij Centrum Spectra.

Wat kan ik bespreken?

Tijdens je sessie heb je de mogelijkheid om het te hebben over dingen die je op dit moment bezig houden of dingen waar je tegenaan loopt.
Dit kunnen onderwerpen zijn met betrekking tot eten, zoals moeite hebben met genoeg te eten, je eten plannen en het omgaan met eten in sociale situaties. Ook kun je zaken bespreken die niet direct aan eten gerelateerd zijn, zoals het omgaan met je autisme (ASS), het dagelijks (gezins)leven, school, werk en relaties.

Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden plaats waar jij je prettig voelt. De gesprekken worden gehouden met behulp van Skype en kunnen gevoerd worden in je eigen (woon)kamer.
Het voordeel hiervan is dat je minder energie en dus ook calorieën kwijt bent aan reizen en dat je, ongeacht waar je woont, gesprekken kun hebben. Daarnaast kun je altijd een gesprek hebben met jouw ervaringsexpert , ook wanneer je op vakantie bent.

Incidentele en regelmatige afspraken

Je kunt kiezen voor losse, incidentele gesprekken. Ook is er de mogelijkheid om regelmatige afspraken op vaste dagen en tijdstippen in te plannen. Hierbij kun je kiezen uit gesprekken van een uur of een half uur.
Soms kan het fijn zijn om in plaats van een gesprek van een uur per week, twee afspraken van een half uur in te plannen.